| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
 

Zin in seks!

Zo ontwikkel je een sexy state of mind

 
Zin in seks!
Boek, 184 pagina's
ISBN: 9789462960428
november 2016
Relaties
20,99
E-boek
ISBN: 9789462960435
november 2016
Relaties
15,99
 

Heb jij één keer per maand seks, alleen omdat je vindt dat ‘het moet’? Is seks meer een last dan een lust? Je bent niet de enige: zo’n 30 procent van de vrouwen zegt weinig of geen zin in seks te ervaren, zelfs niet in een warme relatie, terwijl daar geen lichamelijke verklaring voor is. Dat kan leiden tot spanningen en twijfels, in je relatie en bij jezelf.

In 'Zin in seks!' legt seksuoloog Ingeborg Timmerman een verband tussen zin in seks en onze persoonlijkheid. Verminderd lustgevoel ligt namelijk vaker aan een psychische disbalans dan bijvoorbeeld aan hormonen of een gebrek aan fantasie. Daarvoor ontwikkelde zij het persoonlijkheidsmodel ‘De Bloem’. Stap voor stap ga je De Bloem zelf toepassen en die balans herstellen. Dit proces wordt uitgelegd aan de hand van vier herkenbare casussen van vrouwen, geïnspireerd op veelvoorkomende vrouwenproblemen in de seksuologiepraktijk. Ontwikkel ook een sexy state of mind met deze nieuwe, verfrissende kijk op zin in seks!

“Zin in seks! biedt een originele visie op zin in seks bij vrouwen, in heldere taal en met toegankelijke verhalen uit de praktijk. Een echte must-have, wat mij betreft!” -- Goedele Liekens

Ingeborg Timmerman

Ingeborg Timmerman

Ingeborg Timmerman is oprichter van het Seksuologisch Expertise Centrum in Haarlem en heeft ruim 25 jaar ervaring als seksuoloog/psychotherapeut. Zij werkt ook mee als expert aan het succesvolle tv-programma Married at first sight (RTL 4).


Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren is freelance journalist, redactuer en auteur van de chicklits Cruise Control, Liever Lombok en Pasta & Passie. Daarnaast is zij co-auteur van Zin in seks.


  • Interview met Ingeborg Timmerman in het Haarlems Dagblad. Lees het interview hier.
  • Lees ook het uitgebreide interview met Ingeborg Timmerman in de Hart & Ziel katern van de regionale dagbladen van Wegenaar: Hoe vrouwen meer zin krijgen pagina 1 en pagina 2. Of op de website van De Limburger.
  • De bekende sociaal psycholoog Pieternel Dijkstra las Zin in seks! en schreef erover in Psychologie Magazine:
Bewaren