| 
 | 
 | 
 | 
 | 
 | 
 

Je Stem als Krachtbron

Overtuigen en beïnvloeden met je stem

 
Je Stem als Krachtbron
Boek, 160 pagina's
ISBN: 9789462960404
april 2016
Persoonlijke ontwikkeling
20,99
E-boek
ISBN: 9789462960411
april 2016
Persoonlijke ontwikkeling
15,99
 

Bij The Voice of Holland zien we hoe deelnemers in een split second worden beoordeeld. Soms raakt een stem ons, soms niet. Ook onze spreekstem wordt binnen één seconde beoordeeld, bijvoorbeeld op betrouwbaarheid en sympathie. Je stem is daarmee een belangrijk instrument om te overtuigen en beïnvloeden, of het nu gaat om de aansturing van een team, de pitch voor een project of de manier waarop je jezelf tijdens een (sollicitatie)gesprek profileert.

In Je stem als krachtbron vertelt Debby Mureau hoe je jouw stem zo professioneel, aantrekkelijk én gezond mogelijk kunt gebruiken. Ze leert je wat ze talloze business- en salesprofessionals, politici en mediastemmen eerder leerde: hoe je, door je stem te trainen, je overtuigingskracht kunt vergroten en het contact met anderen op een positieve manier kunt beïnvloeden. Een leuk en praktisch boek met verrassende tips en grappige anekdotes van professionele stemmen, zoals Gerard Ekdom en Jan de Hoop.

Debby Mureau is al meer dan twintig jaar stem- en presentatiecoach. Ze geeft trainingen op het gebied van professioneel, succesvol en gezond spreken, en werkt als stemcoach bij diverse omroepen. Daarnaast is haar eigen stem regelmatig te horen in bedrijfsfilms, e-learningprogramma’s en voiceresponsesystemen.

‘Als weervrouw moet ik elke dag performen en overtuigen met mijn stem. Dit boek laat zien hoe je je stem professioneel kunt inzetten, verbeteren en onderhouden. Beslist een aanrader!’ – Nicolien Kroon, weervrouw RTL

‘Dat je houding belangrijk is, weten we. Maar de manier waarop je hierbij met je stem omgaat wordt onderschat. Als je zoals ik je stem veel gebruikt, is dit boek een must.’ – Roger de Groot, burgemeester gemeente De Wolden

‘Je stem is een belangrijk instrument. Het is de verbinding tussen wie je bent en wat je wilt overbrengen. Alleen als dat klopt, kan communicatie effectief zijn!’ – Karin van der Groot, manager P&O en secretaris RvB Meander Medisch Centrum

Debby Mureau

Debby Mureau

Debby Mureau is al meer dan twintig jaar stem- en presentatiecoach. Ze geeft trainingen op het gebied van professioneel, succesvol en gezond spreken, en werkt als stemcoach bij diverse omroepen. Daarnaast is haar eigen stem regelmatig te horen in bedrijfsfilms, e-learningprogramma’s en voiceresponsesystemen.


  • Gerard Ekdom interviewde Debby Mureau over haar boek. Je kan het fragment op Radio 2 hier terug luisteren.
  • Via RTV Oost kan je het interview terugluisteren dat werd uitgezonden in het programma 'Ongelofelijk! Humanisme in Overijssel'.
  • Blog over Je stem als krachtbron op Wendy Online.
  • Recensie op het blog Sales is een vak.
  • Aandacht voor het boek in het SBS6 programma Met de deur in huis.
  • Recensie van verkooptrainer Daniëlle de Jonge op Managementboek.nl.
  • Interview met Debby Mureau door Studio Alphen.
  • Onno van de Weteringh (bestuursvoorzitter, trainer Talent2impact) zegt over Je stem als krachtbron: "Ik ben diep onder de indruk. Je kennis van het gebruik van de stem, soms de wetenschappelijke onderbouwing uit Glasgow. Het inzetten van je stem om bijv. meer charisma uit te stralen (ik noem dat impact maken) de interviews met stemmen waar ik stuk voor stuk direct wist wie het was en wat mij betreft Mathilde voorop. Ik vind de QR codes een verrijking van je boek. Het leidt wel een beetje af in de flow van het lezen, maar daarmee is het boek ook een soort leidraad voor eigenlijk iedereen die zingt of presenteert. En ik heb veel van je oefeningen ervaren. Heel leuk om te doen. En je hebt een hele actieve manier van schrijven. Als ik 1 tip mag geven: schrijf nog een boek."

Bekijk hier het interview terug dat Jan de Hoop en Coen Lievaart met Debby Mureau deden.


Testimonials over Je stem als krachtbron: